۲ اسفند ۱۳۸۹، ۱۲:۳۴

در گفتگو با مهر اعلام شد:

راه‌اندازی اولین پالایشگاه نفت فوق سنگین جهان در خوزستان

راه‌اندازی اولین پالایشگاه نفت فوق سنگین جهان در خوزستان

معاون وزیر نفت از راه‌اندازی اولین پالایشگاه نفت فوق سنگین جهان با تکنولوژی کاملا بومی در خوزستان خبر داد و گفت: در برنامه پنجم در مجموع 6 فن آوری صنعت پالایش نفت در ایران بومی سازی می‌شود.

محمدرضا مقدم در گفتگو با مهر با بیان اینکه در برنامه پنجم توسعه اجرای 6 پروژه تحقیقاتی با سرمایه گذاری 560 میلیارد ریال در بخش صنایع پالایش نفت در دستور کار وزارت نفت قرار دارد، گفت: یکی از برنامه های کلیدی صنعت نفت تا سال 1394 غربالگری و اولویت بندی طرحهای پژوهشی و مطالعاتی در بخش پالایش، پخش نفت و فرآورده های نفتی تا پایان سال 1394 است.

معاون پژوهش و فنآوری وزیر نفت با تاکید بر اینکه بر این اساس تعداد طرحهای تحقیقاتی از 136 به 6 پروژه کاهش یافته استریال، تصریح کرد: پیش بینی می شود با اجرا و بومی سازی این 6 پروژه تحقیقاتی یک تحول قابل توجه در صنعت پالایش نفت خام ایران به وجود باید.
 
وی با یادآوری وجود ذخایر قابل توجه نفت خام سنگین و نیمه سنگین در ایران، اظهار داشت: از این رو دستیابی به تکنولوژی سبک سازی نفت خام و تبدیل نفت فوق سنگین به نفت سبک در دستور کار وزارت نفت قرار گرفته است.
 
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه برای اولین بار در جهان تکنولوژی سبک سازی نفت فوق سنگین در پالایشگاه نفت خوزستان مورد استفاده قرار می گیرد، بیان کرد: همچنین اجرای طرح شکست هیدروکربوری کاتالیست برای تولید محصولات و فرآورده هایی با ارزش افزوده بیشتر هم یکی از برنامه های اولویت دار در این بخش است.
 
مقدم با یادآوری اینکه قرار است این پروژه در طرح توسعه پالایشگاههای نفت شازند و اصفهان مورد استفاده قرار می گیرد، تاکید کرد: یکی دیگر از ویژگی های این پروژه کاهش میزان گوگرد در محصولات مختلف نفتی بوده به طوری که با اجرای آن میزان گوگرد به 10 تا 50 پی.پی.ام کاهش می یابد.
 
به گزارش مهر، در حال حاضر حجم ذخایر نفت نفت قابل استحصال ایران بیش از 150 میلیارد بشکه برآورد می شود که حجم نفت خامهای سنگین و فوق سنگین قابل برداشت به بیش از 70 میلیارد بشکه رسیده است.
 
در سالهای اخیر با کاهش حجم ذخایر نفت سبک ایران، میزان ذخایر نفت سنگین و فوق سنگین کشور افزایش یافته است؛ به طوری که هم اکنون بسیاری از میادین نفت سبک همچون اهواز، مارون، آغاجاری، بی بی حکیمیه، گچساران، پازنان و رگ سفید در نیمه دوم عمر خود به سر می برند.
 
افزایش هزینه تولید و بهره برداری، افت تولید سالانه 10 و تا 15 درصدی معادل 300 هزار بشکه در روز و کاهش ظرفیت تولید نفت خام کشور از مشکلات پیش روی برای توسعه میادین نفت سبک و قدیمی صنعت نفت به شمار می رود.
 
در سالهای اخیر سیاست شرکت ملی نفت ایران توسعه میادین نفت سنگین و فوق سنگینی همچون آزادگان، یادآوران، آزادگان شمالی، کوه موند، زاغه، فردوسی، بوشهر، بوشگان و کوه کاکی بوده است.
 
تاکنون ساخت پالایشگاه‌های نفت سنگین هرمز با ظرفیت 300 هزار بشکه، خوزستان با ظرفیت 180 هزار بشکه و استفاده از روشهای سبک سازی نفت سنگین در دستور کار وزارت نفت برای استفاده از ذخایر نفت سنگین قرار گرفته است.
کد خبر 1258403

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha